Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2023 21:29 - Какво казва Бог за евреите? Защо евреите убиха Бога и продължават да го правят? Откровения от Библията
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.10.2023 00:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проповед на Схиигумен Гавриил (Виноградов-Лакербая). Во Имя Отца и Синя и Светаго Духа:
В днешното неделно четене пак чухме притчата за лозарите. Нека пак да я обсъдим. 
Веднъж аз подробно говорих за тази притча, но некои ме упрекнаха, че не съм следвал традицията, а уж традицията била такава, че - първосвещениците и свещениците, които искали убийството на Господа Иисуса, уж не знаели, Кого убиват.  
Нека разгледаме притчата, която казал Господ в Храма (в синагогата), където го слушали и първосвещениците, и свещениците, и членовете на Синедриона. Понеже всички йерусалимци, и особено такива високопоставени хора, задължително, винаги идвали в храма за богослуженията. 
И именно за тях е била иносказателната притча за лозарите. И както казва друг Апостол, понеже не на едно място е описано това събитие, - те (първосвещениците) разбрали, че за тях се отнася тази притча, която разказал Христос. 
Нека видим сега, за какво е ставало дума. Нека разгадаем нещата, които би трябвало да са разбираеми за всеки християнин, който поне малко е чел, ако не Стария Завет, то поне "Закон Божий".
Всички християни, всички миряни, трябва да знаят, и трябва да четат, поне този минимум духовни знания. Поне, Закона Божий, под редакцията на Андрей Слабацков.
Хайде сега да разберем, кого е имал предвид Христос, когато говорел за "лозето"? Той имал предвид хората. Понеже ако прегледаме псалмите на Давид и изобщо цялото Свето Писание, с думата "лозе" се нарича Народът Божий. А тогава, Божий народ е бил само еврейският народ. Друг народ, знаещ истинския Бог, не е имало на земята. Всички са били езичници, всички са се били отрекли от Бога. Господ създал народ от един човек, от Авраама, и неговите потомци започнали да се наричат евреи. Ето те са знаели истинския Бог. 
И това "лозе", от Египет, както казва Пророкът Давид, Господ превел в Палестина и насадли там лозето. Никак другояче не може да се тълкува тази дума: - лозето, това е народът Божий. 
А кои са "лозарите" грижещи се за лозето, тези които е трябвало да го окопават, да го обрязват, да го подхранват, а ако трябва, и да го полеят? А и да оградят лозето с ограда, с плет, за да не го изядат диви глигани/ Стопаните изграждали даже кула, да наблюдават, да не влезе неkой чужд човек. На кулата имало пазач, който наблюдавал... И оставил Стопанина, лозето на лозарите.
Значи, лозето, това е народът Божий. А кои са лозарите? Лозарите са свещениците и първосвещениците, и юдейските князе, които е трябвало да пазят народа, да го възпитават и да го хранят с истините. А оградата, това са Заповедите Божии. И всички това са го разбирали, напълно еднозначно. Никакво друго тълкуване, нито у древния юдейски човек, нито в съвременния християнин, не може да има. Това е еднозначно, и никак другояче не може да се разбира.
А по нанатък четем: Мина време и отиде Стопанинът на лозето, в некоя друга страна, и го остави на лозарите, които да го отглеждат и да се грижат за него. И когато лозето вече трябвало да е дало плод, Стопанинът изпратил при лозарите свои роби, които да вземат Неговия дял, от гроздето, това което му се полагало. 
Но какво направили лозарите, с изпратените слуги на Господаря? Един убили, другия пребили, а на третия главата пробили, и ги изпратили, без нищо. 
Какво значи това? За какво става дума тук? Напълно очевидно е било за всеки знаещ християнин, и за всеки юдеин е било напълно разбираемо, че лозето е насадил, Господ Бог, Твореца на Света и на Земята. Насадил го, след като го пренесъл от Египет. Те излезли от египетското робство, стигнали в Обетованата Земя (т.е. в обещаната), насадил ги там, в Палестина, където сега е Израел, и където е бил.
А кого изпратил Господ при лозарите, т.е. при свещениците, които е трябвало да обработват лозето Му? Разбира се, това са били Пророците. Друго мнение няма, и никой не изказва, и не може да има. И ние знаем какво направили с тях, първосвещениците, свещениците и князете юдейски. 
Един убили с камъни, другия удавили в тоалетна яма, третия прерязали с трион. Ето така ги убивали и пребивали. Ето за кого е говорел Господ, и всички разбирали, че ства дума за пророците. 
И накрая, като видял, че убиват и пребиват изпратените от Него Пророци, Господ изпраща Своя Син Единороден. Знаем за кого става дума. А знаели ли са лозарите, които отглеждали лозето, кой е Той? 
Господ точно и еднозначно казва: "Като видели Сина, те си казали: Това е Синът - Наследникът. Да го убием, и наследството, ще е наше!
Сами си отговорете. Щом са казали, че това е Синът и Наследникът, знаели ли са Кой е Той? Знаели ли са или не са знаели? Мен ме укоряват, че казвам, че те са знаели, а некои (православни) отци кзват, че не са знаели?!
Но тук четем, и всичко е напълно еднозначно, че лозарите, т.е. свещениците и първосвещениците юдейски си казали: "Това е Синът и Наследникът". 
А кой е Синът Божий? Той е Месията (Христос - на гръцки). Т.е. те съвсем сигурно са знаели, че Това е Синът Божий, че Това е дъглочаканият Месия. 
Но Той не им харесвал, понеже не се готвел да създаде тук, Земно Царство, за да имат (евреите, т.е Първосвещениците) власт над цялата Земя. Ето защо го убили! На мен ми цитират изречението, което казал Христос на Кръста: "Господи, прости им, понеже не знаят какво вършат"!
Тук ние виждаме, че те са знаели, кого са убивали. А за кого е говорел Христос, на Кръста? За еврейския народ, понеже мнозинството вярвали на водачите си, и наистина не разбирали, кого убиват, пред очите им.
Казвали им, че това е лъжемесия, а само се представя за Месия, и лъже народа. И въпреки че видели огромен брой изцеления, извършени от Христа, и най-вероятно - десетки хиляди, че Той изцелявал болести, които никой лекар до тогава не можал да излекува, че възкресявал мъртви, избавял от проказа, и въпреки това, твърде много хора, които нямат способности да анализират, да съпоставят фактите и да правят изводи, - вярвали на думите и на лъжите, които им говорели първосвещениците.
И днес, пак така действат лъжците, чрез телевизията и чрез интернет. Очевидни факти преобръщат, и хората вярват. Понеже не искат да напрягат мозъците си. Не искат да сравняват фактите и да направят собствени изводи. И вярват на всяка глупост, която им внушават. Особено на зомбирането, от телевизията и интернет.  А тогава те просто вярвали на своите вождове, и на никого другиго. И наистина не разбирали, че разпъват Месията. 
А кой конкретно го е разпъвал, на Голгота, кой е стоял до кръста, кой е приковавал Господа с пирони? Кой? Римските войници.
Знаели ли са те, че Това е Месия Юдейски? От къде ще знаят. Те със сигурност не са знаели. И само след като започнало земетресение, когато се стъмнило, за три часа, небето, и сред бял ден настъпила нощ, стотникът Лонгин казал: "Наистина този е Син Божий". Той повярвал, че Това е Син Божий. 
Той е чувал това което целият Йерусалим говорел, но също не вярвал. Но когато видял всичко това, - размислил, сравнил и разбрал, че такова нещо може да се случи, само когато Бог страда. Тези страшни последствия, които станали, не можело да са вследствие смъртта на който и да е обикновен човек. 
И той повярвал в Христа, и ние знаем, че е проповядвал Христа, страдал е за Христа и бил убит за Христа. Той повярвал в Христа, а юдеите - не! 
Защо? Защото нямали желание да мислят, не искали да анализират, и вярват на всяка глупост. Затова и не повярвали. И за тях говорел Христос, за тях се е молел.
Но какво е казал на свещениците, които знаели, кой е Той? Какво казал на членовете на Синедриона, които също знаели, кой е Той? С изключение на некои, като Гамалиил, и Никодим, член на Синедриона, който през нощта идвал при Него. 
Според преданието, което се запазлило в гръцката Църква, - бащата на възкресеното момиче, Яир, също бил против, и също не участвал в гнусния съвет, когато се съветвали да убият Христа. Но тези хора са били малко.  Какво казал Христос за мнозинството от Синедриона, които съзнателно убивали Христа? Той казал страшни думи: "Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да изпълнявате"! 
Господ нарекъл тези хора: "деца на дявола"! Не роби, понеже робите насила са взети в робство, и ги принуждават, а понякога и бият, за да правят това, което искат от тях. Не. Той не ги нарекъл роби, но - "деца на дявола"... А децата с удоволствие и с радост правят това, което иска баща им. Те обичат баща си и изпълняват това което баща им каже. И те, по съвет от баща си, разпънали Христа! А Христос предварително им казал, какви са те и на кого служат! А учението, за което много пъти съм разказвал, учението, според което истинският бог е Луцифер, дошло при юдеите, от Вавилон. И било записано в Кабалата, която е халдейско учение, развито от "мъдреците", в Талмуда.  И на основата на Кабалата възникнало тълкуване на Стария Завет (Петикнижието на Мойсей и Пророците), което започнали да наричат Талмуд. Това е напълно изкривено тълкуване, което преобръща всичко, с главата надолу. 
И това лъжовно тълкуване е основата на съвременния юдаизъм. Това фактически е "нео-юдаизъм", който няма никакво отношение към древнто юдейско учение, - истинското и Богооткровено. Там е записано мнението на първосвещениците, които тогава, до един са били кабалисти. И те вече са служели на дявола, и баща им наистина е бил дяволът, понеже те в него вярвли, и на него се кланяли тайно, за което говори в пророчеството си Пророкът Йезекиил.  
Още преди построяването на Втория Храм, на него било показано, какво ще вършат членовете на синедриона и първосвещениците в подземието на този храм. А то е запазено и до сега, и там има подземна синагога, точно под джамията на Омар, - Ал Акса. Долу под земята, и до сега стои там тази синагога. И в тази пещера - подземие, те се кланяли на дявола. А отвън служили, уж, на Йехова. И тази тяхна идеология си продължава и до сега. След като убили Христа, те сега искат да убият тялото му на земята - Църквата.
Затова са и всичките тези войни, тук в Русия. Всичките войни са организирани от тези сатанисти, за които народите, които изповядват истинската неизопачена Християнска вяра, - Православието, трябва да бъдат унищожени, както и бил унищожен Христос. 
Той е възкръснал, но те не искат да признаят това. Те се борят с Неговата Църква. Тук в Русия е най-голямата Църква, и е ясно, че ако унищожат Русия, всичките останали, малки Православни Църкви, ще бъдат унищожени мигновено! 
Грузинската, Българската, мъничката Румънска, Сръбската, Гръцката. Да не говорим за Константинопол, там са турците. Там са общо, само 2000 християни, и то, знаете ли че Константинополският Патриарх, а по-точно - Истамбулският, понеже Константинопол много отдавна бил преименуван на Истамбул, и би било правилно да се нарича Истамбулски Патриарх, - та той е принуден да плаща пари на живеещите там гърци, които още не са се изселили. Понеже според законите на Турция, която и да е религия, ако има по-малко от 2 000 последователи, ще бъде закрита. 
Гърците биха искали да се изселят от Турция, поради враждебната среда, и за да не си заминат, за да не закриат тази Църква, Константинополския Патриархат, - Патриархът е принуден да плаща пари на тези хора, гърци, за да не си отидат, за да има минимум 2 000 православни християни. Иначе ще ги закрият и никаква Патриаршия няма да има. 
Юдеите, нео-юдаисти, се борят против Църквата. А най-голямата Църква е Руската. Сега са решили да я унищожават, парче по парче. Ето, откъснаха Украйна, Покрайнината на Русия, понеже Украйна значи Покрайнина. Украйна отхапаха от Русия и сега я предъвкват и унищожават. Ние знаем как действат те.  Гонят монасита от Лаврата, отнемат църкви, а свещениците, кого убиха, кого пребиха. Всичко се повтаря.
Интересен е разговора на Михай Антонеску с Хитлер, буквално година преди нахлуването на германските войски. Втората Световна война вече била започнала 1939 г., а Антонеску, който бил Министър-председател или Външен Министър, не помня в момента, отишъл при Хитлер и разговаряли. И Антонеску му казал: Ето ние с вас, германците и романската група, сме особена раса. Т.е. италианците, фанцузите, испанците, ромънците - романската група, сме особена раса, и сме европейци, а славяните са низша раса и тя трябва да бъде унищожена.
Чудното е, че Хитлер казал направо - "Да, моята цел е първо да унищожа руснаците". Защо? Защото са най-много. Той ги признал за славяни и целта му била да ги унищожи. А каквото са каквото и да са говорели преди това, - е било, за да привличат към себе си, в т.ч. и украинците, - че се борели против комунистите" и т.н. 
Не. Целта е била една. За никого не е тайна, а ако за някого е, потърсете информация, че Хитлер са го финансирали еврейските банки, от Америка и от Лондон. От лондонското Сити, собственост на еврейски банкери, и от Уол Стрийт, също собственост на еврейски банкери. И тези еврейски банки днес са т.н. Федерална Резервна Система на САЩ, и те печатат парите за целия свят. Те са финансирали Хитлер!
Но ще кажете: "как така, - те убивали милиони юдеи"? Да, така им е било заръчано, да унищожат живеещите в Европа евреи, които се били надъхали с християнски дух. Учили с християнски деца в училищата и в университетите, чели книги, гледали гойски спектакли и били заразени от този дух! Още повече, че Евреите сефарди ненавиждали евреите ашкенази, понеже знаят, че ашкенази не са истински евреи. По кръв те са хазари, т.е. избягали в Европа, тюркски племена, след разгрома на Хазария. Те по същество са тюрки, и много се отличават от истинските евреи, които по кръв са светлокоси и синеоки. А тюрките са чернокоси, с кафяви очи и големи носове. Така че, които в Русия наричаме евреи, всъщност са хазари. 
А истинските евреи, живеещи в чужбина, сефардите, прекрасно знаят, какви са ашкеназите. Затова те трябвало да бъдат унищожени. И сега некои не разбират, как, и Бандера в Украйна, и съратниците му, са евреи. Но няма нищо чудно в това, понеже те изпълнявали тази задача, - да убиват евреите ашкенази. И затова те (сефардите) се радвали.
А които не знаят това, се чудят, как те сега подкрепят съвременните украински (уж) неонацисти. Много просто. Те знаят, че не убиват истински евреи. А убиват потомци на хазарите. 
Ето такова е разделението даже и сред юдейския народ. Уж изповядват една религия, но по кръв са различни. И (едните) подлежат на унищожение. 
И днешните ашкенази подлежат на унищожение. Те днес се използват за борба срещу християните, но също искат да ги унищожат, както е било и при Хитлер. Понеже именно сефардите снадбявали Хитлер с пари, а те живеят в Америка и в Лондон. И тази борба продължава до днес. 
Но ние не трябва да се съблазняваме от това, а трябва да разберем, че днешната война, в Украйна, и в целия свят, е война за световно господство на този юдейски елит. Това е религиозна борба, на талмудическия юдаизъм, против християнството, и на първо място, против Православието.
Именно по тази причина се унищожава Църквата в Украйна. И ако слабо се молим и лошо се държим тук в Русия, и с нас ще се случи същото. И натовски войски ще влязат тук. 
Вие знаете колко дрона вече попаднаха тук, на руска територия. И това е само началото. Ако Русия не се опомни, ще стане същото, като в Украйна.
Затова, нека не сме толкова слепи, а да сме истински християни, знаещи Закона Божий и разбиращи го правилно. И изповядващи Господа Хисуса Христа, Истинския Бог Наш, Твореца на Вселената, и да Му се молим, да опази нашата страна и, изобщо, Православието в света, за да не погинем докрай! Амин.  

https://www.youtube.com/watch?v=eu2uJyPio0s

Превод, Григор Симов  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28401364
Постинги: 4306
Коментари: 7565
Гласове: 8249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930