Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 13:58 - В ДЕН ЗАДУШНИЦА ДА СЕ ПОМОЛИМ !
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.. На нас ни е заповядано да се молим за починалите! Колко често забравяме за тази заповед! Заповядано ни е да се молим за всички: за нашите баби и дядовци, за нашите родители, за нашите съпрузи, за нашите деца и внуци. Заповядано ни е да се молим за познати и непознати само поради една причина – защото Църквата, светиите, праведниците знаят, че на покойниците им става по-леко от молитвата. Молитвите за починалите отправяме към Бога, за да бъде по-леко на нашите починали. И не трябва да пренебрегваме тези молитви, тъй като това е велик труд пред Него.
Какво ще каже Господ, когато дойде да съди живите и мъртвите: а защо не се молихте за вашите братя, защо ви се струваше, че не трябва да се молите за покойниците?! Това е необходимо. Вие знаете, когато се молиш дълго за напусналите нашия свят, когато отслужваш панихида, когато четеш Псалтира, чувстваш, че много от тях също се молят за нас. Усеща се някакво църковно единство в тази молитва за починалите, защото в нея Господ ни събира всички заедно, цялата Църква: и живите, и онези, които вече се намират при Него – нали в Бога всички са живи!...



image
МОЛИТВА ЗА ПОЧИНАЛИТЕ
Помени, Господи, нашите отци, братя и сестри, починали с надежда за възкресение за вечен живот, и всички, поминали се в благочестие и вяра: прости им всяко съгрешение, извършено от тях волно и неволно, с дума или с дело или с помисъл. Всели ги в места светли, в места прохладни, в места покойни, отгдето е изчезнала всяка болка, скръб и въздишка, и гдето сияе светлината на Твоето лице и весели всички от века Твои светии. Дарувай на тях и на нас Твоето царство, участие в неизказаните и вечни Твои блага и услада от Твоя безкраен и вечен живот. Защото Ти, Христе Боже наш, си животът, възкресението и покоя на починалите Твои раби и на Тебе отдаваме слава, с безначалния Твой Отец, и с пресветия, благия и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и во веки веков. Амин.


image





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3802187
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031